Over ons

DeBeekdaeler is een wekelijkse uitgave van Gendarme Multimedia en Claessens Grafimedia. De Beekdaeler komt voort uit het Beekdaelen Journaal en Nuth&Omstreken.

Nuth&Omstreken
In 1959 verscheen de eerste uitgave van weekblad Nuth&Omstreken, uitgegeven door Richard Claessens sr.

In 2001 nam Richard Claessens jr. het leidinggevende stokje van zijn vader over. In 2018 wijzigde Richard – met het oog op de aanstaande fusie van de gemeente Nuth met de gemeenten Onderbanken en Schinnen – de naam van Nuth&Omstreken in De Beekdaeler.

Het Journaal
Op 7 november 1973 gaven Emile Beulen en Marjo Diederen in de toen nog zelfstandige gemeente Schinveld de eerste editie van het Sjilvend Journaal uit. In 1982, toen Schinveld samen met Bingelrade, Jabeek en Merkelbeek fuseerde tot de gemeente Onderbanken, werd het Sjilvend Journaal omgedoopt tot Onderbanken Journaal. Maarten Diederen, zoon van Emile en Marjo, stond als kleine jongen regelmatig aandachtig te kijken bij de grote drukmachines en begon enkele jaren later mee te helpen met de opmaak en afwerking van het Journaal.
In 2014 nam hij, samen met compagnon Jeroen Daemen, de uitgave van het Onderbanken Journaal over. In 2019 werd de naam omgedoopt tot Beekdaelen Journaal. Jeroen en Maarten zijn tevens eigenaar van Upendi Film&MotionGraphics: www.upendifilm.com.

De Beekdaeler
60 jaar na het verschijnen van de eerste uitgave in Nuth gaan Richard jr., Maarten en Jeroen gezamenlijk verder om één krant voor de gemeente uit te geven: de Beekdaeler.

Titel
De Beekdaeler

Uitgave
Gendarme Multimedia
Mauritsweg 134
6171 AK Stein

Claessens Grafimedia
Stationstraat 288
6361 BH Nuth

Oplage
16.250

Verschijning
Amstenrade
Bingelrade
Doenrade
Hulsberg
Jabeek
Merkelbeek
Nuth
Oirsbeek
Puth
Schimmert
Schinnen
Schinveld
Sweikhuizen
Vaesrade
Wijnandsrade

E-mail
info@beekdaeler.nl

Telefoon
06-43752804
045-5243026

Richard

Richard

Imelda

Imelda

Maarten

Maarten

Katja

Katja

Jeroen

Jeroen

Esther

Esther