Pinkiosk
Een pinkiosk op de Markt in Schinveld. Het dorp Nuth beschikt er binnenkort ook over.
Foto:© de Beekdaeler
Nuth moet nog even geduld hebben

Pinkiosk pas in maart

Het geduld van Nuthenaren wordt nog maar eens op de proef gesteld. Het duurt zeker nog 4 maanden voordat de geldflappen weer gewoon uit de muur komen in Nuth. De gemeente meldde eerder dat plaatsing van een nieuwe geldautomaat in de laatste maanden van dit jaar zou plaatsvinden.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

“De plaatsing van de pinkiosk op de Markt in Nuth loopt helaas vertraging op”, zo laat de gemeente weten. “Het aanleggen van een stroomaansluiting duurt langer dan verwacht. Geldmaat geeft aan dat er momenteel een wachttijd is van circa 16 weken.”

Alweer een jaar

Precies een jaar moeten de inwoners, dagtoeristen of andere bezoekers het in Nuth alweer stellen zonder een pinautomaat om geld ‘uit de muur’ te halen.  Van de ene op de andere dag werd in november van afgelopen jaar de enige pinautomaat  in het dorp  door de Rabobank plotseling buiten werking gesteld. Middels een briefje op de deur werden mensen verwezen naar pinautomaten in Hoensbroek en Brunssum. 

Handtekeningactie

Onder aanvoering van de PvdA en KBO Nuth werd een handtekeningactie op poten gezet om de flappentap in het dorp terug te krijgen. Dat leverde ruim 4.000 handtekeningen op.  Genoeg reden voor het college van B&W om zich hard te maken voor het behoud van de automaat. En dat gebeurde ook. De  ruim 6500 inwoners van Nuth  moeten alleen nog even geduld hebben. Als alles goed gaat zal de pinkiosk in maart volgend jaar klaar voor gebruik moeten zijn.