jung3
Die Jung Fidelen.
Foto:©️ Ervin Monn (ba-monn.photoshelter.com)
Oostenrijks feestje als opwarmertje voor jubileum

Die Jung Fidelen treedt op in Noeber Beemden Schinnen

Fanfare St. Caecilia uit Schinnen bestaat in 2024 maar liefst 150 jaar. En ook de Böhmerwald Kapel - waarmee de Schinnense fanfare onlosmakelijk is verbonden - heeft een jubileum. Die viert in 2023 het 10-jarig bestaan. Alle reden dus voor een feest. De voorbereidingen zijn in volle gang.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Om alvast in de juiste stemming te komen, draaft zaterdag 19 november in gemeenschapshuis Noeber Beemden niemand minder dan Die Jung Fidelen op. Deze zes jonge muzikanten uit het Oostenrijkse Mölltal brengen traditionele volksmuziek en steken deze op een geraffineerde wijze in een modern jasje. Het is een soort opwarmertje voor het aanstaande jubileum van beide verenigingen. Het optreden begint om 20.30 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn hier verkrijgbaar.