korven
Op verschillende plekken in Beekdaelen staan weer bladkorven om bladeren in te verzamelen.
Foto:© de Beekdaeler
Beekdaelen plaatst weer bladkorven

Bladafval kan tijdelijk in speciale korven

Vanwege de herfst heeft Beekdaelen op allerlei plaatsen in de gemeente ook dit jaar weer bladkorven geplaatst waar bewoners bladafval in mogen gooien.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Die korven blijven tot eind december staan en worden door de gemeente wekelijks geleegd. Alle locaties zijn te vinden op de gemeentelijke website. De bladkorf is enkel bestemd voor bladeren. Eigen (tuin) afval hoort er niet in thuis. Ook takken horen niet in de korven. Wanneer toch misbruik van de bladkorf wordt gemaakt, wordt de korf weggehaald. De gemeente laat het bladafval verwerken tot bokhasi, een soort compost. Overigens kan bladafval ook in de groencontainer.