detail-trumpet-metal-instrument
Harmonie St. Servatius uit Vaesrade houdt ermee op. De harmonie uit Voasje geeft zaterdag 29 oktober haar laatste concert.
Foto:© freepik
Slotconcert op zaterdag 29 oktober

Harmonie St. Servatius Vaesrade stopt er mee

Harmonie St. Servatius uit Vaesrade stopt na bijna 100 jaar met muziek maken. De muziekvereniging uit Voasje kampt al jaren met een ledentekort. Het optreden op zaterdag 29 oktober in het dorpshuis moet het daverend slotakkoord worden.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

“Na vele jaren van terugloop in ledenaantal en ondanks tal van activiteiten om dit tij te doen keren ziet het bestuur zich genoodzaakt om de vereniging op te heffen”, meldt woordvoerder Arie van Prooijen  van de harmonie uit Vaesrade. “Na bijna 100 jaar valt 29 oktober dan ook definitief het doek.” 

‘Waardig’ afscheid

De harmonie uit Vaesrade kiest voor een ‘waardig’ afscheid.  Op zaterdag 29 oktober is er nog een slotconcert in samenwerking met St. Caecilia Bingelrade en De Nederlanden Amstenrade. Ze doen dat onder de naam harmonie Triorade, het samenwerkingsverband van de drie muziekverenigingen. Daarna wordt harmonie St. Servatius opgeheven.  “Dit zal echter niet met stille trom zijn”, laat woordvoerder Van Prooijen weten.  “Na afloop van het concert is er voor (oud)-leden, genodigden en alle inwoners van Vaesrade een feestelijke afsluiting met dj Wilfried onder het genot van een hapje en drankje.” Het begint allemaal om 19.00 uur, de toegang is gratis.