Schoenen
Vul een lege schoenendoos voor een kind in een arm land. Dat is - kort samengevat - het doel van de actie van Global Aid Netwerk (GAiN).
Foto:© Global Aid Netwerk
Schoenendozen mogen weer lekker vol

Schoenendoosactie voor arme kinderen

Het huisadres van Linda Rutten aan Wolfhagen 134 in Schinnen is ook dit jaar inleverpunt voor de Schoenendoosactie van Global Aid Netwerk (GAiN). Dat is een jaarlijkse actie waarbij mensen een schoenendoos met schoolspullen en speelgoed vullen. Deze worden naar kansarme kinderen in ontwikkelingslanden gebracht.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Wie een schoenendoos wil vullen,  moet van tevoren  een flyer ophalen bij het inleverpunt in Schinnen. Aan deze flyer zit een strookje waarmee kan worden aangeven of het voor een jongen of meisje is en voor welke leef- tijd. Dit strookje moet samen met de schoenendoos worden ingeleverd. 

Hoe doe ik mee? 

Gebruik een standaard schoenendoos, dus geen grote voor laarzen, en versier hem feestelijk. Dit is het basispakket: schriften, pennen en potloden (van elk drie stuks), gum, puntenslijper, kleurpotloden, een knuffel, zeep, tandenborstel en tandpasta. Vul de doos aan met speelgoed (denk aan autootje, kleine bal, muziekinstrumentje, pop, bellenblaas) en desgewenst verder nog met kleding (T-shirtje of ondergoed is altijd goed), kunststof beker, etui, petje, haarspeldjes, spiegeltje en ander dingen waar kinderen blij van worden. Niet in de doos: eten (ook geen snoep), dingen die op batterijen werken, varkensknuffel (beledigend in sommige culturen), oorlogsspeelgoed. In een envelop erbij: €5 per doos voor verzendkosten.

Inleveren tot 20 november

Wie geen hele doos wil vullen, maar wel losse artikelen heeft, zoals nog mooi speelgoed of schoolspulletjes, kan dat ook afgeven. Schoendozen kunnen tot en met 20 november worden ingeleverd bij Linda Rutten. Meer informatie via 046-2048699.