Noodopvang COA Schinnen
De 68 vluchtelingen die nu in de noodopvang in Schinnen verblijven, gaan deze maand naar andere opvanglocaties.
Foto: © Rob Oostwegel
150 extra plekken voor asielzoekers in Sweikhuizen

Noodopvang Schinnen dicht

Beekdaelen sluit per 8 november de noodopvanglocatie voor asielzoekers op de voormalige legerbasis in Schinnen. Het contract dat de gemeente eerder afsloot met het COA wordt niet verlengd. Wel wordt het asielzoekerscentrum in Sweikhuizen met 150 extra plaatsen uitgebreid. Dat besloot een meerderheid van de gemeenteraad afgelopen woensdag.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Pogingen van het Ministerie van Justitie,  de Veiligheidsregio en het COA om de noodopvang in Schinnen langer open te houden strandden woensdagavond in de gemeenteraad. Ook een motie van GroenLinks, PvdA en D66 haalde het niet. Zij wilden ook dat de opvanglocatie Schinnen langer (deels) open bleef.  Een meerderheid van de partijen (Beekdaelen Lokaal, Vernieuwingsgroep, CDA, VVD) bleef bij haar standpunt om de noodopvanglocatie per 8 november te sluiten. Wel stemde de gemeenteraad in met 150 extra  opvangplekken in het AZC in Sweikhuizen. De 68 vluchtelingen die nu in de noodopvang in Schinnen verblijven, gaan deze maand naar andere opvanglocaties. Uiterlijk 8 november gaat de Schinnense noodopvanglocatie dicht, zoals afgesproken.