Kerk
De Heemkundevereniging Vrienden van Wijnandsrade werkt aan een boek over de Sint Stephanuskerk in Wijnandsrade. Het boek verschijnt voorjaar 2023.
Foto:© Heemkundevereniging Vrienden van Wijnandsrade
JUBILEUMBoek ‘De kerk in het midden’ verschijnt in voorjaar 2023

Boek over eeuwenoude Stephanuskerk in Wijnandsrade

Het is nog flink pezen voor de schrijvers Jack Jetten, Jos L’Ortye en Wiel Oehlen achter het boek ‘De kerk in het midden’, om alle 500 pagina’s op tijd af te hebben. Het jubileumboek over de ruim 700 jaar oude Sint Stephanuskerk in Wijnandsrade moet in het voorjaar van 2023 verschijnen.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Het boek is een uitgave van heemkundevereniging Vrienden van Wijnandsrade. De historische vereniging van het dorp bestaat inmiddels ruim 40 jaar en dat wordt onder meer gevierd met dit nieuwe boek. Het fraaie boekwerk belicht de geschiedenis, het gebouw en de rijke inventaris van de Stephanuskerk in Wijnandsrade.  Aan de hand van honderden foto’s en verhalen schetsen de auteurs een boeiend beeld van ruim zeven eeuwen Stephanuskerk.  Bijzondere aandacht is er voor de kerkklokken, het oude kerkhof, de patroonheiligen, pastoors en kosters van de Stephanusparochie.  Het boek bevat ook luchtige verhalen. Als toegift komen ook de drie kapellen in het dorp aan bod. 

Intekenen

De voorinschrijving voor het boek loopt tot 1 januari voor 25  euro. Daarna kost het boek 35 euro. Inschrijven kan bij louiscordewener@ziggo.nl, met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Het boek verschijnt in het voorjaar van 2023.