noodopvang
De noodopvang voor vluchtelingen in Schinnen gaat misschien toch niet op 8 november dicht.
Foto:© de Beekdaeler
Gemeenteraad besluit komende week over het al dan niet openhouden van Schinnense noodopvanglocatie

Extra raadsdebat over verlenging noodopvang Schinnen

De gemeenteraad van Beekdaelen neemt pas volgende week woensdag een definitief besluit over het al dan niet langer openhouden van de noodopvang voor asielzoekers in Schinnen. Vorige week dinsdag is besloten dat een extra raadsvergadering wordt ingelast.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Het besluit komt na een motie van GroenLinks en de PvdA. Tijdens de raadsvergadering van de Beekdaelense gemeenteraad vorige week dinsdag werd de motie van de twee partijen over het verlengen van het contract met het COA en daarmee het openhouden van de Schinnense noodopvang verplaatst naar een extra raadsvergadering op 19 oktober.  

Brief van staatsecretaris

Dit uitstel van dit heikele agendapunt heeft alles te maken met een brief  die verantwoordelijk staatssecretaris Eric van der Burg heeft gestuurd aan de Gemeente Beekdaelen. De staatssecretaris wil dat de noodopvang in Schinnen langer openblijft. Hij vraagt het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Beekdaelen het eerder genomen besluit tot sluiting terug te draaien. Ook ligt er een dringend verzoek vanuit de Veiligheidsregio Zuid-Limburg om verlenging van de Schinnense noodopvang.  

Besloten overleg

De gemeenteraad in Beekdaelen  gaat zich deze week  tijdens een besloten overleg buigen over de kwestie. Dat is nodig zodat de gemeenteraad  een weloverwogen besluit kan nemen over het verlengen of beëindigen van de noodopvang. De uitkomst wordt woensdagavond 19 oktober in het Beekdaelense gemeentehuis van Nuth vanaf 19.00 uur door de politiek besproken in een extra raadsvergadering. Eerder besloot de gemeenteraad van Beekdaelen dat de noodopvang op het terrein van de vroegere legerbasis na een jaar weer de deuren moest sluiten. De huidige overeenkomst met het COA  loopt per 8 november af.