parkstadroute
Met de onthulling van een bouwbord is donderdag het startsein gegeven voor de aanleg van de ‘Parkstadroute’.
Foto:© de Beekdaeler
Aanleg 34 kilometer lange fiets- en  wandelroute van Schinnen naar Simpelveld van start

Parkstadroute nieuwe naam voor Leisure Lane

Met de onthulling van een bouwbord door onder andere gedeputeerde Geert Gabriëls, burgemeester Eric Geurts en Anya Niewierra, directeur van Visit Zuid-Limburg is donderdag het startsein gegeven voor de aanleg van de ‘Parkstadroute’, een 34 kilometer lange fiets- en  wandelroute van Schinnen naar Simpelveld. Eerder heette de route Leisure Lane, maar nu is omgedoopt tot ‘Parkstadroute’.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

De aanleg van het eerste stukje ‘Parkstadroute’, vanaf het Zwarte Pad in Schinnen langs de Geleenbeek tot aan de gemeentegrens van Heerlen, start deze maand.  Verder begint deze maand ook de bouw van drie fietsbruggen. Die komen in Heerlen (Pastoorkuilenweg en Grubbelaan) en Landgraaf (Melchersstraat). Als het goed is, kan er dit jaar nog gebruikt worden gemaakt van die delen. De rest van de ‘Parkstadroute’ wordt volgend jaar aangelegd. De recreatieve fiets- en wandelroute door Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld moet eind 2023 klaar zijn.