Scouting Nuth Jo Dirks en Eric Geurts Burgemeester Beekdaelen
Jo Dirks uit Nuth, oftewel 'Mister Scouting' (zittend) is vrijdagavond onderscheiden met de Meander, het ereteken van de gemeente Beekdaelen. Burgemeester Eric Geurts speldde hem het eremetaal op.
Foto: © Coumans Fotografie
‘Superscout’ krijgt ereteken van gemeente Beekdaelen

‘Mister Scouting’ Jo Dirks onderscheiden met Meander

Voor zijn jarenlange inzet voor met name de Nuthse jeugd is Jo Dirks uit Nuth - oftewel 'Mister Scouting' - onderscheiden met de Meander, het gemeentelijk ereteken. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse groepsweekend van Scouting Nuth. Burgemeester Eric Geurts speldde hem vrijdagavond het eremetaal op.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Jo Dirks is al sinds 1949 bij eerst scouting St. Hubertus, later Scouting Nuth betrokken. Hij kwam hier als welp, bij wat toen gewoon ‘de padvinders’ genoemd mocht worden. En is nooit meer weggegaan. Dirks heeft zo’n beetje alles gedaan wat je maar kan bedenken bij de scouting. Hij vervulde onder andere functies als scoutleider, voorzitter, gastheer, regelaar, organisator en tot op heden is hij penningmeester. Ook in het fusieproces van de twee Nuthse scoutingverenigingen had hij een belangrijke rol.  Binnen het scoutinggebouw De Knoup hoor je nog altijd: “Doa moeste bie Jo Dirks vuur zin”.  Jo Dirks, kortom, is een superscout.