weg
De sluiproute Brommelen/Molenweg in Wijnandsrade gaat binnenkort op de schop. Momenteel wordt de gasleiding vervangen.
Foto:© de Beekdaeler
Doorgaande weg in Wijnandsrade paar weken dicht vanwege werkzaamheden

Sluiproute Brommelen/Molenweg op de schop

Automobilisten rijden veel te hard door Brommelen en over de Molenweg in Wijnandsrade. Dat blijkt uit metingen van de gemeente, die de sluiproute gaat aanpakken. De weg gaat binnenkort op de schop.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Bewoners kwamen al eerder tot de conclusie dat er veel te hard gereden werd. Metingen van de gemeente bevestigen nu het beeld van de vele hardrijders door Brommelen en Wijnandsrade. De maximumsnelheid van tachtig kilometer per uur wordt vaak overschreden. De weg is een populaire sluiproute naar Hulsberg.

Herinrichting

Het goede nieuws is dat de gemeente Beekdaelen de weg gaat aanpakken. De werkzaamheden gaan op maandag 17 oktober van start en  duren naar verwachting enkele weken. De weg wordt anders ingericht, met meer belemmeringen voor auto’s.  De herinrichting van de weg moet ervoor zorgen dat doorgaand verkeer meer via de randwegen gaat rijden. Dat komt de veiligheid in de buurt ten goede. Terugbrengen van de snelheid tot 60 km per uur draagt daar eveneens aan bij. Omwonenden zijn nauw betrokken bji het ontwerp dat nu wordt uitgevoerd.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden is het deel van tussen Brommelen en de Molenweg afgesloten voor al het verkeer. Er geldt dan een tijdelijke omleiding, die door middel van borden wordt aangegeven.