electrisch
Het aantal laadpalen voor elektrische auto's in de gemeente Beekdaelen wordt de komende tijd fors uitgebreid.
Foto: © de Beekdaeler
23 laadpalen erbij

Beekdaelen breidt ‘tappunten’ voor elektrische auto’s fors uit

Er komen 23 nieuwe openbare laadpalen bij in de gemeente Beekdaelen. Waarvan 5 in Nuth, 5 in Schinveld, 2 in Schimmert, 2 in Amstenrade, 2 in Schinnen, 2 in Hulsberg, 2 in Puth, 1 in Oirsbeek, 1 in Wijnandsrade en 1 in Merkelbeek. Een zegen voor de milieubewuste autobezitter, die zo steeds makkelijker stroom kan tappen.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Momenteel staan er op het Beekdaelens grondgebied 21 laadpalen. Per paal kunnen er twee elektrische auto’s worden opgeladen. In het totaal zijn er dus tegen het einde van het jaar al 88 laadplekken waar een elektrische auto opgeladen kan worden. Voor de plaatsing  van de 23 nieuwe laadpalen werd hulp van de inwoners gevraagd. Beekdaelenaren konden meedenken over geschikte lokaties in de verschillende kernen. De gekozen laadplekken zijn hier te vinden.