2:2
Burgemeester Eric Geurts viel de eer te beurt de gedenksteen te onthullen.
Foto: © de Beekdaeler
Groots eerbetoon aan John E. Cave (22)

Gedenksteen gesneuvelde Amerikaanse piloot onthuld

Tijdens de jaarlijkse Memorial Walk in en rond Wijnandsrade is zondagmiddag nabij het voormalige Jezuïtenklooster in Aalbeek een gedenksteen onthuld ter nagedachtenis aan de Amerikaanse piloot John E. Cave (22).

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Niet ver van deze plek crashte op 18 september 1944 de P-47 Thunderbolt van deze jonge Amerikaanse oorlogsheld. Burgemeester Eric Geurts viel de eer te beurt de gedenksteen te onthullen en legde namens de gemeente Beekdaelen een krans. De plechtige ceremonie werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de  101st Airborne Division, 50th Armored Infantry Battalion en 6th Armoured Division. Ter afsluiting was er een minuut stilte en klonk de Last Post.  De Koninklijke Fanfare St. Caecilia Hulsberg speelde daarna het eerste couplet van het Amerikaanse volkslied en van het Wilhelmus. De gedenksteen is een initiatief van heemkundevereniging Vrienden van Wijnandsrade.

 

Burgemeester Eric Geurts legde namens de gemeente Beekdaelen een krans. © de Beekdaeler

 

© de Beekdaeler

 

© de Beekdaeler

 

© de Beekdaeler