Staatssecretaris Van der Maat op bezoek in Beekdaelen
Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat wordt door ZO-NWS geïnterviewd.
Foto: © Rob Oostwegel
'Haags' bezoek aan Beekdaelen

‘AWACS-herrie’: gebed zonder eind…

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat (VVD) mag afgelopen vrijdag dan een ‘constructief gesprek’ hebben gehad met o.a. de gemeente Beekdaelen, de geluidsoverlast, veroorzaakt door AWACS-toestellen van de NAVO-basis in Geilenkirchen, is er niet mee opgelost. Burgemeester Eric Geurts van Beekdaelen ziet niettemin perspectief: “Voor het eerst in vijftien jaar heb ik de indruk dat we gesproken hebben met een staatssecretaris die de problematiek serieus neemt.” Actiegroep Stop Awacs vindt daarentegen dat men niks opschiet met het zoveelste ‘Haagse’ bezoek.