NationaleKlimaatweek
De Nationale Klimaatweek staat van 31 oktober tot en met 6 november op het programma. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is nog op zoek naar een klimaatburgemeester voor Beekdaelen.
Foto:© Nationale Klimaatweek
In het kader van de Nationale Klimaatweek, van 31 oktober tot en met 6 november

Klimaatburgemeester gezocht in Beekdaelen

Nederland telt inmiddels 110 ‘klimaatburgemeesters’. De oproep van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft voor veel aanmeldingen gezorgd. Maar het ministerie zoekt nog naar een klimaatburgemeester in Beekdaelen. Dit in het kader van de Nationale Klimaatweek, van 31 oktober tot en met 6 november.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

De Nationale Klimaatweek is er om te laten zien wat er in Nederland allemaal gebeurt om klimaatverandering tegen te gaan. Vorig jaar zetten 142 Klimaatburgemeesters zich in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. Voor dit jaar hebben 110 klimaatburgemeesters zich al aangemeld., maar in de gemeente Beekdaelen wordt nog gezocht naar een kandidaat. Om klimaatburgemeester te kunnen worden, moet je iets doen voor het klimaat. Iemand die bijvoorbeeld veel energie bespaart, duurzaam reist of klimaatbewuster consumeert komt in aanmerking voor de officieuze titel. Ook moet je als klimaatburgemeester bereid zijn om je verhaal te delen in de media. Daarnaast zou het mooi zijn als de klimaatburgemeester tijdens de Nationale Klimaatweek een evenement organiseert. Wie zich geroepen voelt kan zich hier aanmelden.

Klimaatsupporters

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat roept niet alleen burgers op mee te doen aan de Nationale Klimaatweek. Ook organisaties – zogenaamde Klimaatsupporters – die zich inzetten voor het klimaat kunnen een bijdrage leveren, door te laten zien wat ze doen en daarmee anderen te inspireren. Van scholen tot mkb en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties. Aanmelden als Klimaatsupporter kan via www.nkw2022.nl.