glory
De Zwolse band Blaas of Glory, die hardrock¬nummers in fanfarestijl covert, is de grote klapper van de zestiende editie van Sjilvend Rock(t).
Foto:© Facebook Blaas of Glory
Blaas of Glory special guest op rockfestival in Schinveld

Zestiende editie van gratis festival ’Sjilvend Rock(t)’

In een tent op het Burg. Adamssportpark in Schinveld heeft zaterdag 3 en zondag 4 september de zestiende editie van Sjilvend Rock(t) plaats. Een flink aantal rockformaties is van de partij, waarbij ook aan nieuw talent de kans wordt geboden zich te manifesteren. De Zwolse band Blaas of Glory, die hardrocknummers in fanfarestijl covert, is de grote klapper.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Het gratis festival Sjilvend Rock(t) telt twee dagen. Zaterdag 3 september vanaf 15.00 uur staan onder andere Blueminded, Sugar & Spice, 32 Ohm en The Cure (by Noah’s Orc) op het podium. Met Blaas of Glory als special guests. De Zwolse heavy metal marching band mixt muziek met straattheater en covert hardrockhits als The Final Countdown van Europe met sousafoon, fluit, klarinet, banjo, accordeon, wasbord, akoestische gitaren, bass, drum en meerstemmige zang. De Belgische rock-coverband Koyle sluit de zaterdag van het festival om 21.30 uur af.

Gratis toegang

Zondag 4 september vanaf 13.00 uur zijn er onder meer optredens van The Schedules, Stone en Sweet Chili. De zestiende editie van Sjilvend Rock(t) wordt vanaf 20.15 uur afgesloten door rock-coverband HeadStrong. De toegang tot het festival is op beide dagen gratis.