Ryan Rijvers heldhaftig aan kop kopiëren
Ryan Rijvers (hier aan de leiding) en de Brit Albert Friend gaven elkaar nauwelijks iets toe op het kartcircuit in Kerpen-Manheim.
Foto: © Bas Kaligis/RaceXpress.nl
Jonge Schimmertenaar grijpt op tweehonderdste naast deelname Rotax Max Grand Final

Karter Ryan Rijvers (9) mist WK-ticket maar net

Ryan Rijvers (9) uit Schimmert heeft zich zondag niet weten te kwalificeren voor de Rotax Max Grand Final in Portugal. De jonge Schimmertenaar eindigde op het kartcircuit in Kerpen (D) als tweede, op slechts tweehonderdste seconde van de winnaar Albert Friend. Alleen de nummer één plaatst zich voor de Rotax Max Grand Finals (de officieuze wereldkampioenschappen voor Rotax Max-rijders).

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Zelf kon de piepjonge coureur uit Schimmert er totaal niet mee zitten. “Ik ben dik en dik tevreden”, zei Ryan glunderend van oor tot oor na zijn race. “Ik wilde dat WK-ticket winnen, maar dat ik tweede ben geworden voelt goed en is leuk. Er komen nog genoeg kansen. Het was pas mijn vierde officiële wedstrijd.” Ondertussen kijkt Ryan alweer uit naar de volgende race, binnenkort ook op de Erftlandring in Kerpen-Manheim. “Dan wil ik eerste worden”, zegt Ryan ambitieus. “Ik heb nu ervaring op deze baan, dat maakt het racen voor mij hier wat makkelijker.”

Ryan Rijvers (links) op het erepodium in Kerpen. Naast hem winnaar Albert Friend uit Groot-Brittannië, die net iets sneller was dan de piepjonge coureur uit Schimmert. Senn Lindeman (rechts) eindigde als derde. © Bas Kaligis/RaceXpress.nl