ladiestoer
De wielerwedstrijd Simac Ladies Tour wordt verreden van 30 augustus tot en met 4 september. De voorlaatste etappe, een tijdrit over 17,8 kilometer, gaat voor een groot deel over Beekdaelens grondgebied.
Foto:© Simac Ladies Tour
Topwielrensters scheuren door Puth, Doenrade en Sweikhuizen

Simac Ladies Tour: tijdrit in Beekdaelen

Beekdaelen is zaterdag 3 september het toneel voor een individuele tijdrit van de Simac Ladies Tour. De start zal zijn op de Windraak (gemeente Sittard-Geleen) en via onder meer Puth, Doenrade en Sweikhuizen ligt de finish op het Watersley Sports & Talentpark in Sittard.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Het is de voorlaatste etappe van deze zesdaagse wielerkoers voor vrouwen, die dinsdag 30 augustus begint in Leystad. Daarna volgt een etappe die start en finisht in Ede en een etappe die begint en eindigt in Gennep. Op vrijdag is de koninginnenrit in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Start- en finishplaats is Landgraaf.

Individuele tijdrit

Op zaterdag 3 september is de individuele tijdrit over een parcours van 17,8 kilometer dwars door Beekdaelen. De start zal zijn op de Windraak (gemeente Sittard-Geleen) en via onder meer Doenrade, Puth en Sweikhuizen ligt de finish op het Watersley Sports & Talentpark in Sittard. De eerste renster gaat van start om 11.45 uur, de finish van de laatste is rond 14.00 uur. De afsluitende etappe is zondag 4 september in Arnhem. De Simac Ladies Tour is vanaf 30 augustus live te volgen op Ziggo Sport.