forum
De fractie van Forum voor Democratie na de Provinciale Statenverkiezingen in 2019 (vlnr): Bart Smeets (zelf opgestapt), Marcel Thewissen (zelf opgestapt), Simone Kerseboom, Roel Westhoff (uit de fractie gezet), Ruby Driessen (fractievoorzitter), Nick Vinken (zelf opgestapt) en Hans Reuser (zelf opgestapt).
Foto:© Instagram FVD Limburg
Heibel in de tent bij Forum voor Democratie Limburg

FVD-Statenlid Roel Westhoff uit Nuth ‘uit de fractie gezet’

Forum voor Democratie heeft statenlid Roel Westhoff uit Nuth met directe ingang uit de fractie gezet. Dat heeft de FVD-fractie in provinciale staten vanochtend bekendgemaakt. De statenfractie verwijt Westhoff ’oncollegiaal handelen’ en daarvoor is binnen Forum ’geen enkele ruimte’. Aldus de partij in een verklaring op Twitter.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

In een verklaring maakte de FVD-fractie in provinciale staten vanochtend het volgende bekend: ”Al enige tijd begon Roel op een aantal dossiers een afwijkende zienwijze te etaleren. De fractie dacht hier intern voldoende ruimte aan te kunnen bieden. Helaas is Roel de afgelopen weken buiten ons medeweten het gesprek aan gegaan met andere partijen. Voor oncollegiaal handelen is binnen FVD geen enkele ruimte”.

Zetel

Het is nog niet duidelijk of Westhoff zijn zetel meeneemt. “De keuze over zetelbehoud laten we volledig aan hem”, aldus de FVD-fractie. De statenfractie van FVD Limburg was na de verkiezingen al teruggevallen van zeven naar drie leden en moet nu  – naar alle waarschijnlijkheid – met nog maar twee statenleden verder. Westhoff was zelf nog niet bereikbaar voor commentaar.