industriestraat
Het pand aan de Industriestraat in Nuth was jarenlang het enige permanent bewoonde huis tussen alle bedrijfspanden en fabrieken op bedrijventerrein de Horsel. De woning wordt nu definitief gesloopt om ruimte te maken voor uitbreiding van het naastliggende bedrijf Wetech BV.
Foto: © de Beekdaeler
Naastliggend bedrijf Wetech BV gaat uitbreiden

Laatste woonhuis op bedrijventerrein de Horsel wordt gesloopt

Nog even, dan maakt het laatste permanent bewoonde huis tussen alle bedrijfspanden en fabrieken op bedrijventerrein de Horsel in Nuth plaats voor uitbreiding van het bedrijf Wetech BV. De allerlaatste bewoners van het pand zijn inmiddels vertrokken naar hun nieuwe stek. Daarmee komt een definitief einde aan ‘regulier wonen’ op bedrijventerrein de Horsel in Nuth.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Permanente bewoning op bedrijventerrein de Horsel is volgens het bestemmingsplan al deccenia niet meer toegestaan. Maar uitzonderingen bleven mogelijk, want ‘vroeger’ kon het wel. Daarom werd de permanente bewoning van het pand aan de Industriestraat altijd gedoogd.

Nieuwbouw

In de plaats komt nu een nieuw bedrijfspand voor het bedrijf Wetech BV. Die heeft het naastliggende perceel inclusief het woonhuis onlangs gekocht. Het pand wordt gesloopt om ruimte maken voor het uitbreiden van hun bestaande locatie op het bedrijventerrein. De sloopvergunning is inmiddels verleend. Wanneer de slopershamer toeslaat, is nog onduidelijk. De procedure voor de bouwvergunning moet nog worden afgerond.  Zodra die vergunning er is, begint de bouw.