wilde zwijnen
Uit voorzorg heeft de gemeente het Oudemolenvoetpad (foto) en Grenspad in Wijnandsrade afgesloten. Met waarschuwingsborden wordt gewezen op het gevaar van loslopende wilde zwijnen.
Foto: © de Beekdaeler
Pas op voor wilde zwijnenmoeders

Wilde zwijnen gesignaleerd in buitengebied Wijnandsrade

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Aan de rand van Wijnandsrade zijn er,  op een akker langs het Oudemolenvoetpad, wilde zwijnen gesignaleerd. De gemeente waarschuwt bij de zwijnen uit de buurt te blijven. Ze kunnen aanvallen als ze zich bedreigd voelen. De zeugen hebben onlangs biggetjes geworpen. Als de nesten verstoord worden door wandelaars of loslopende honden bestaat de kans dat de zwijnenmoeders tot de aanval overgaan. Uit voorzorg heeft de gemeente het Oudemolenvoetpad en Grenspad afgesloten. Met waarschuwingsborden wordt gewezen op het gevaar van loslopende wilde zwijnen. De faunabeheereenheid Limburg is ingeschakeld om na te denken over een oplossing.