durlingerpand
In het voormalige 'Durlingerpand' aan de Stationstraat in Nuth komt een zogeheten volmachtbedrijf.
Foto: © de Beekdaeler
Centraal Volmachtbedrijf (CVB) vestigt zich aan Stationstraat in Nuth

Nieuwe invulling voor pand Durlinger

In het voormalige ‘Durlingerpand’ aan de Stationstraat in hartje Nuth komt weer leven. De vraag is natuurlijk wat er in komt. Antwoord: de zogenoemde ‘backoffice’ van Zekerheuts, of beter gezegd: het (zelfstandige) volmachtbedrijf waar ook de volmachttak van de financiële dienstverlener uit Nuth bij is aangesloten. Dat bevestigt directeur Patrick Heuts aan de Beekdaeler.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Even uitleggen. Volmachtbedrijven zijn kantoren die tussen verzekeraars (bijvoorbeeld Reaal) en tussenpersonen (bijvoorbeeld Zekerheuts) inzitten. Verzekeraars en tussenpersonen zetten van oudsher volmachtbedrijven in voor de administratie en snelle afhandeling van schadeverzekeringen. Zo is Zekerheuts met hun volmachttak aangesloten bij het Centraal Volmachtbedrijf (CVB).

Het Centraal Volmachtbedrijf  is al jaren gevestigd in het hoofdkantoor van Zekerheuts aan de Nuinhofstraat, maar door ruimtegebrek moesten zij op zoek naar een andere plek. Die is gevonden in het voormalige pand Durlinger, waar Heuts overigens zelf eigenaar van is. De verbouwing van het pand aan de Stationstraat is inmiddels in volle gang. Het Centraal Volmachtbedrijf, waar Heuts ook een belang in heeft, verwacht dat het pand begin september gebruiksklaar is.