gemeentehuis_Schinveld
Het voormalige gemeentehuis in Schinveld wordt momenteel omgebouwd tot opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen.
Foto: © Rob Oostwegel
Om te helpen bij opvang van Oekraïense vluchtelingen

Beekdaelen zoekt antikraakbewoners voor oud-gemeentehuis

40 Oekraïense vluchtelingen kunnen vanaf eind september tijdelijk wonen in het voormalige gemeentehuis in Schinveld. Klusjesmannen zijn druk in de weer om het gebouw gebruiksklaar te maken voor de Oekraïners. Bovendien is er daar straks plek voor vier antikraakhuurders.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Antikraakorganisatie Ad Hoc is nu, in opdracht van de gemeente, hard op zoek naar mensen die antikraak in het oude gemeentehuis willen wonen. Bedoeling is dat de vier antikrakers en 40 vluchtelingen het pand delen, waarbij die eerste groep de nieuwkomers wegwijs maakt in Schinveld. Wie hier interesse in heeft, kan zich melden bii Ad Hoc Leegstandsbeheer via 043-3101093 of maastricht@adhocbeheer.nl.