memorialwalk
Het hoogtepunt van de Memorial Walk is het onthullen van een gedenksteen. Dat gebeurt rond 13.00 uur door burgemeester Eric Geurts bij de herinneringszuil langs de Aalbekerweg, vlakbij het voormalige Jezuïtenklooster. Niet ver van deze plek crashte op 18 september 1944 de Thunderbolt van Pilot 1e Ltn. John E. Cave.
Foto: © de Beekdaeler
Wijnandsrade herdenkt met wandeling oorlogsgebeurtenissen

Onthulling gedenksteen tijdens Memorial Walk

In en rond Wijnandsrade wordt zondag 18 september de jaarlijkse Memorial Walk gehouden. Dit is een wandeltocht waarbij letterlijk en figuurlijk wordt stilgestaan bij diverse plaatsen die herinneren aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Het hoogtepunt van de Memorial Walk is het onthullen van een gedenksteen.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

De Memorial Walk voert de wandelaars, die kunnen kiezen uit drie afstanden, langs plekken waar in de oorlog vliegtuigen zijn neergestort. Burgemeester Eric Geurts zal om 13.00 uur een gedenksteen onthullen die geplaatst is bij de herinneringszuil langs de Aalbekerweg, vlakbij het voormalige Jezuïtenklooster. Niet ver van deze plek crashte op 18 september 1944 de Thunderbolt van Pilot 1e Ltn. John E. Cave. Uiteraard is deze plek in de route opgenomen. De Memorial Walk, een initiatief van heemkundevereniging Vrienden van Wijnandsrade, begint en eindigt bij Café I Gen Dörp in Wijnandsrade. Starten kan vanaf 09.30 uur. Deelname kost 5 euro, dat is inclusief een consumptiebon en een certificaat van deelname. Wandelaars kunnen kiezen uit drie afstanden, te weten 7, 13 of 20 kilometer. Aanmelden is noodzakelijk en kan via paul.van.zwijndregt@gmail.com.