JOP
Er komt een nieuwe jongerenontmoetingsplaats (JOP) in Hulsberg. Het wordt een overkapping op een strook tussen de Kalfshofweg en de Klimmenderweg, vlakbij de oprit van de A79.
Foto: © de Beekdaeler
Jongerenontmoetingsplaats nabij oprit A79

Tijdelijke plek voor jongeren Hulsberg, ver buiten dorp

Als alles een beetje meezit, heeft Hulsberg binnenkort een tijdelijke jongerenontmoetingsplek (JOP). Die wordt gecreërd op een strook tussen de Kalfshofweg en de Klimmenderweg, vlakbij de oprit van de A79. Eén van de vissershutten van de visvijver in Schinveld gaat als overkapping fungeren voor de ontmoetingsplek.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

De gemeente is met dit voorstel gekomen na overleg met jeugd- en jongerenwerk, politie, ouders en jongeren. Meerdere locaties zijn besproken, waarbij de plek aan de Klimmenderweg als favoriet uit de bus kwam. Het initiatief voor deze ontmoetingsplek, meldt de gemeente, is door vrijwel alle partijen enthousiast onthaald. Rijkswaterstaat heeft echter nog bedenkingen. Het gaat om een tijdelijke ontmoetingsplek voor maximaal zes maanden.

Gebrek aan activiteiten

Een  jongerenontmoetingsplek in Hulsberg is al langer onderwerp van gesprek. Het dorp kampt met een gebrek aan activiteiten voor jongeren, die daardoor soms voor overlast zorgen.

Gevoelig thema

Realisatie van een ontmoetingsplaats voor jongeren is over het algemeen algemeen een gevoelig thema. Locaties in het dorp zelf zijn niet geschikt voor zo’n JOP, merkt het college van burgemeester en wethouders op. Daarentegen moeten ook jongeren de mogelijkheid krijgen om elkaar te ontmoeten op een eigen plek.

Spelregels

Binnenkort gaat de gemeente omwonenden in de buurt van de nieuwe jongerenontmoetingsplek informeren over het besluit. Ook zal gezamenlijk met de jongeren worden gesproken over de spelregels op en rond zo’n JOP. Wél moet de gemeente nog aan de slag met de zorgen die Rijkswaterstaat uit, zodat die kunnen worden weggenomen. Dan zou op korte termijn de inrichting van de nieuwe JOP kunnen beginnen.