RD4_2048x1365_2
Het milieupark in Schinnen komt volledig in handen van afvalverwerker RD4.
Foto: © de Beekdaeler
Beekdaelen verkoopt perceel voor 440.000 euro

Milieupark Schinnen komt volledig in handen van RD4

De gemeente Beekdaelen gaat de grond van het milieupark in Schinnen verkopen aan afvalverwerker RD4. Daarmee komt het Beekdaelens milieupark volledig in handen van Rd4. Het afvalbedrijf uit Heerlen beheert de milieustraat al.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

De gemeente heeft geen behoefte het perceel aan te houden. De verkoop levert veel geld op en er wordt fors bespaard op onderhoud, zo redeneren burgemeester en wethouders van Beekdaelen.  RD4, beheerder van het milieupark, koopt de grond om zo efficiënter en slagvaardiger te kunnen werken.

Ruim 290.000 euro winst

Het perceel aan de Breinderveldweg is getaxeerd op 440.000 euro. Onder aan de streep maakt de gemeente 290.252 euro winst met de verkoop van het stuk grond. De gemeente voegt de winst toe aan de algemene reserve.

Terugkoopoptie

De gemeente heeft wel een terugkoopoptie bedwongen, zodat het 3185 m2 grote perceel na een eventueel vertrek van RD4 behouden blijft als milieupark. Alle gemeenten in Nederland zijn immers verplicht een locatie aan te bieden voor grofvuil.