Naturalisatie_2048x13652
Locoburgemeester Henk Reijnders met de nieuwe Nederlanders uit Beekdaelen tijdens de naturalisatieceremonie in de raadszaal van het gemeentehuis in Nuth.
Foto: © Gemeente Beekdaelen
Henk Reijnders in rol van gastheer

Beekdaelen verwelkomt twee ‘nieuwe Nederlanders’

Twee nieuwe Nederlanders hebben vorige week maandag uit handen van locoburgemeester Henk Reijnders het Nederlanderschap ontvangen. Dat gebeurde tijdens een zogeheten naturalisatieceremonie in de raadzaal van het gemeentehuis in Nuth, waar nieuwe Nederlanders officieel hun staatsburgerschap ontvangen.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

De nieuwe Nederlanders zijn mevrouw Mikolajcyk en mevrouw Aiyd. Tijdens de bijeenkomst werd er onder meer stilgestaan bij de rechten en plichten van de nieuwe Nederlanders. Reijnders benadrukte dat het aannemen van een nieuwe nationaliteit een bijzondere gebeurtenis is. “Naturalisatie is de bekroning van het integratieproces.” De naturalisatieceremonie is het laatste stukje van het proces om Nederlander te worden.