Vliegtuig_2048x1365
Het Beechcraft King Air kalibratievliegtuig.
Foto: © FCS Flight Calibration Services GmbH
Propellortoestel voert meetvluchten uit

Testvluchten vanaf Awacs-basis Geilenkirchen

Vanaf de Awacs-vliegbasis in Geilenkirchen, net over de grens bij Schinveld, vinden deze week (1-5 augustus) testvluchten plaats. Een King Air propellortoestel maakt dan zogeheten kalibratievluchten. Daarbij wordt ook laag gevlogen.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Tijdens de vluchten worden allerlei metingen gedaan, onder meer om de navigatie- en radarsystemen van de verkeersleiding te controleren. Vliegvelden zijn verplicht hun verkeersleidingssystemen regelmatig op die manier te controleren op hun nauwkeurigheid. De vluchten staan gepland voor 1 tot en met 5 augustus tussen 08.00 en 22.00  uur. Tijdens de kalibratie gaat ook het gewone vliegverkeer door.