bankje_2048x1365
Vrijwilligers van IVN Beekdaelen-Schinnen plaatsen een nieuwe bank op het uitkijkpunt van de Beukenberg in Oirsbeek. Het ‘oude’ bankje op deze rustieke plek ging enkele maanden geleden in vlammen op.
Foto: ©IVN Beekdaelen-Schinnen
Nieuw bankje op uitkijkpunt Beukenberg

Door brand vernield zitbankje in Oirsbeek vervangen door nieuw exemplaar

Bovenaan de Beukenberg in Oirsbeek, op het uitkijkpunt, is vorige week donderdag door vrijwilligers van IVN Beekdaelen-Schinnen een vernield zitbankje vervangen door een nieuw exemplaar. Het ‘oude’ bankje op deze rustieke plek ging enkele maanden geleden in vlammen op. Of beter gezegd: het werd in de hens gezet door een stelletje vandalen.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

Het ‘bankje voor iedereen’ dat op het uitkijkpunt van de Beukenberg staat, is een geliefd plekje om even te gaan zitten en uit te kijken op het fraaie landschap. “Het is jammer dat niet iedereen de betekenis begrijpt van het rustbankje”, aldus een zegsman van de plaatselijke IVN. “Ondanks pogingen om de wereld mooier en beter te maken, zijn er altijd een klein aantal mensen, die een signaal willen afgeven of niet weten de vrije tijd zinvoller te besteden”, stelt het IVN in de hoop dat het de daders zal bereiken.