WMC_2048x1365
Geen goud of zilver, maar 'slechts' brons voor fanfare St. Caecilia uit Schimmert. Maar ook een derde plek in de concertdivisie, de hoogste afdeling op het WMC, is reden om te juichen.
Foto: Françoise Petersen
FANFARE SCHIMMERT DERDE OP WMC, SCHINNEN OP PLEK VIJF

Helaas geen wereldkampioen!

De verwachtingen waren zeer hoog gespannen, want de fanfares van Schimmert (concertdivisie) en Schinnen (eerste divisie) behoren in hun afdeling tot de top. Maar de hoofdprijs - wereldkampioen! - zat er op het WMC in Kerkrade allesbehalve in.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

In het weekend van 23 en 24 juli 2022 moest het gebeuren. Maandenlang werd er naar het optreden op het Wereld Muziek Concours uitgekeken en was er gerepeteerd dat de vonken ervan afvlogen. Fanfare St. Caecilia Schimmert onder leiding van Frenk Rouschop en uitkomend op het hoogste niveau, werd zelfs de wereldtitel toegedicht. Het mocht niet zo zijn, want ‘Schimmert’ eindigde, net als in 2017, als derde (van de in totaal vier fanfares die dit keer meededen op dit wedstrijdonderdeel). De wereldtitel in de concertdivisie ging, net als in 2017 en 2013, naar de Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit het Belgisch-Limburgse Achel.

Dirigent hevig teleurgesteld
In Schinnen was de teleurstelling nog groter. De vijfde plaats voor fanfare St. Caecilia onder leiding van dirigent Theo Wolters deed zichtbaar pijn, want een plek in de top drie werd haalbaar geacht, ondanks deelname van maar liefst dertien ensembles uit Nederland en België. Een hevig teleurgestelde dirigent Wolters verdween zaterdagavond spoorslags achter de coulissen nadat de jury bekend had gemaakt dat ‘zijn’ fanfare niet verder was gekomen dan een vijfde plaats, net als in 2017.

 

Jammer, volgende keer beter….

Kerkrade | Schinnen Fanfare St. Caecilia uit Schinnen, uitkomend in de eerste divisie, moest op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade genoegen nemen met een vijfde plaats, en dat was best een tegenvaller. Niettemin kon er tijdens de prijsuitreiking toch een glimlach af bij fanfarevoorzitter René Meijers (links) en dirigent Theo Wolters. Foto de Beekdaeler