Dontaus_2048x1365
De cast van ‘Keuning, loat dich neet kiste!’
Foto: © Toneelvereniging St. Donatus Nuth
‘KEUNING, LOAT DICH NEET KISTE!’ BEGIN OKTOBER IN PREMIÈRE

Donatus speelt jubileumstuk met grootste cast ooit

Een half jaar na de jubileumuitvoering ‘Langk en Mislukkig’ pakt toneelvereniging St. Donatus uit Nuth binnenkort opnieuw groots uit. Ditmaal met het jubileumstuk ‘Keuning, loat dich neet kiste!’ Mét de grootste cast ooit in haar 70-jarig bestaan: 16 acteurs, 8 figuranten én een zeskoppige live-band. De feestelijke klucht beleeft vrijdag 7 oktober zijn première in het Trefcentrum.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE REDACTIE

‘Keuning, loat dich neet kiste!’ is een ode aan 70 jaar kluchtig volkstheater. Geïnspireerd door alles wat in zeven decennia Donatus voorbij kwam. Het stuk speelt zich af in 1952 tijdens het Bölscherfeest in Grijzegrubben; hét moment dat de toneelvereniging is opgericht. Een hilarische klucht én feestelijk concert-in-één, met in het Limburgs vertaalde liedjes van de Keulse band de Höhner.

Cast
De cast, onder regie van Nicole Schurgers-op den Kamp, bestaat uit Resi Buijs, Wil Limpens, Renee Hovestadt, Quincy Grootjans, Joep Salden, Lily Gijzen, Kelly Limpens, Harry Louvenberg, Tiny Haemers, Eric Caubo, Denise Lambrichs, Kevin Louvenberg, Mike Severens, Floor Huijerjans, Yvette van den Essen en José Santbulte.


Première
De première is op vrijdag 7 oktober om 20.00 uur in het Trefcentrum. Daarna is het stuk te zien op zaterdag 8 oktober (19.30 uur), vrijdag 14 oktober (20.00 uur) zaterdag 15 oktober (20.00 uur) en zondag 16 oktober (14.00 uur). Aansluitend op de voorstelling van 8 oktober is er een (kleine) afterparty . Kaarten à 12 euro zijn te koop bij FFAnders aan de Stationstraat of online via www.toneel-nuth.nl.