Raceteam Parker Revs Motorsport
De Logistiekstraat in Nuth fungeert als basiskamp voor raceteam Parker Revs Motorsport dat uiterst succesvol is in de Porsche Carrera Cup Benelux.
Foto: Rob Oostwegel
BEDRIJVENTERREIN IN NUTH BLIJKT PERFECTE UITVALSBASIS

Brits raceteam heeft basiskamp op de Horsel

Op bedrijventerrein de Horsel in Nuth is niet alleen de Makro gevestigd. Ook een zeer succesvol internationaal raceteam heeft er zijn thuisbasis al weet haast niemand dat. En dat hoeft ook niet, vindt teambaas Patrick de Groot van het Brits-Nederlandse team Parker Revs Motorsport. Monteurs doen immers niks liever dan in alle stilte en zonder pottenkijkers sleutelen aan bolides, in dit geval de Porsche Carrera.

BEEKDAELEN 
VAN ONZE VERSLAGGEVER


De laatste jaren is de populariteit van de autosport en de Formule 1 in het bijzonder, enorm gestegen. Dat is vooral te danken aan de prestaties van Max Verstappen die zondag ook de Grand Prix van Frankrijk won op het bloedhete asfalt van Circuit Paul Ricard. Een heel andere sporttak in de racerij is de Porsche Carrera Cup Benelux, ook wel ‘de snelste merkencup van de Lage Landen’ genoemd.


Publieke belangstelling
Tijdens de massaal bezochte raceweekenden worden sprintraces gereden op het scherp van de snede, ieder foutje wordt meteen afgestraft. In de Porsche Carrera Cup Benelux staat de Porsche 992 GT3 Cup centraal, het is het snelste sprintkampioenschap van de Benelux. Drie wedstrijden heeft het raceteam van Parker Revs Motorsport dit seizoen achter de rug (Spa, Zolder, Zandvoort). Teambaas Patrick de Groot: “Er komen er nog drie: Assen en Barcelona, beide in augustus. En in oktober gaan we naar Hockenheim.” Hoe komt een professionele racestal terecht in ‘Nuth of all places’? Geografisch gezien is deze locatie perfect, zegt De Groot, want gelegen vlakbij een knooppunt van autosnelwegen en drie landen. Maar ook omdat hij goede contacten onderhoudt met een plaatselijke ondernemer die vastgoed heeft in de Logistiekstraat op de Horsel. “We zitten nu een jaar op deze plek, we zijn heel content.” Overigens doet ‘zijn’ team niet alleen mee aan de Porsche Carrera Cup Benelux. “We rijden ook andere wedstrijden.”

Xavier Maassen en Tom Boonen
In de perfect geoutilleerde garage in de Logistiekstraat worden de race-Porsches onderhouden en geprepareerd, waarna ze met een grote truck worden vervoerd naar de circuits in Europa. Het ‘Nuthse’ raceteam pakt prijs na prijs, mede dankzij de Britse topcoureur Harry King, hij won met overmacht alle drie de races in de Pro-klasse (Spa, Zolder en Zandvoort). Maar ook onze landgenoot Jeroen Kreeft (Pro-Am-klasse) gooit hoge ogen. Tot het deelnemersveld van de Porsche Carrera Cup Benelux, dat terzijde, behoren ook bekendheden onder wie de Limburgse autocoureur Xavier Maassen, de voormalige wielerkampioen Tom Boonen en Koen Wauters, zanger en frontman van de groep Clouseau.

 

Harry King in actie in Zandvoort. ©Parker Revs Motorsport

 

Het ‘Nuthse’ raceteam pakt prijs na prijs, mede dankzij de Britse topcoureur Harry King, hij won met overmacht alle drie de races in de Pro-klasse (Spa, Zolder en Zandvoort). ©Parker Revs Motorsport

 

Harry King viert zijn overwinning in Zandvoort. ©Parker Revs Motorsport